2016-2017 Online Linguistic Support-OLS Kullanımı Hakkında

Değerli Öğrencilerimiz,

2016-2017 Erasmus Öğrenci Faaliyetleri (Öğrenim ve Staj) kapsamında seçilmiş bulunan öğrencilerimizden sözleşme işlemlerini tamamlayanlara, Erasmus Online Language Support (OLS)  sınav lisansları tanımlanmaya başlamıştır. Lütfen kişisel e-posta hesaplarınızı (spam posta kutuları dahil) kontrol ediniz.

Öğrencilerimizin OLS’den yararlanmaları için aşağıdaki adımlar izlenecektir.

1- Dil Sınavına girilmesi tüm yararlanıcılar için zorunludur. Bununla birlikte, sınavın sonucu faaliyete katılmaya engel teşkil etmez. Sınavın tamamlanmasını takiben “app.erasmus.ankara.edu.tr” portalının “Checklist” sayfasında görülen OLS kutucuğu, Koordinatörlüğümüzce işaretlenecektir. Sizin ayrıca bir bildirimde bulunmanıza gerek bulunmamaktadır.

2- OLS Dil Kursları 12 dilde verilmektedir. (İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Flamanca, Yunanca, Lehçe, Çekçe, Danca, İsveççe, Portekizce). Dil sınavından B1 ve altında sonuç alan öğrencilere dil kursu otomatik olarak tanımlanmaktadır. Dil kursunu takip etmek zorunlu olmamakla birlikte, verimli bir Erasmus dönemi geçirilmesi açısından önemle tavsiye dilmektedir.

3- B2 ve üzerinde sonuç alanların dil kursu almaları tercihe bağlıdır. OLS sınav sonucuna göre ilgili dilde yeterliliğe sahip olduğu görülen öğrenciler kursa katılmayabilir. Bununla birlikte, sınava girdikleri dilde ya da öğrenim görecekleri dilin bulunacakları ülkenin dilinden farklı olması durumunda, o ülkenin dilinde kurs almak istenmesi halinde online kurs alınabilecektir. Lütfen bu durumunuzu Koordinatörlüğümüze e-postayla bildiriniz.

4- OLS üzerinden yukarıdaki 12 dilde kurs alınabileceği için, 2016-2017 faaliyet döneminde TÖMER kurslarından ücretsiz yararlanmak mümkün olamayacaktır.

5- Öğrencilerimiz, gidecekleri üniversitelerce / kurumlarca düzenlenecek yabancı dil kurslarından yararlanabileceklerdir. Eğer sökonusu kursun tarihi faaliyet dönemi öncesindeyse, bu kurs için de davet mektubu ve katılım belgesi almak kaydıyla, erken gidilen dönem için hibe desteği sağlanacaktır.

6- OLS hakkında ayrıntılı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan yararlanabilirsiniz.

Saygı ile duyurulur.

OLS hakkında sıkça sorulan sorulara buradan ulaşabilirsiniz

OLS (Online Linguistic Support) ‘nin size neler sağlayabileceğini biliyor musunuz?

• Ücretsiz dil eğitimi
  • Konuşma grupları