2017-2018 ERASMUS STAJ YERLEŞTİRME

2017-2018  Erasmus Staj Hareketliliği 1. İlanı Seçim Sonuçları aşağıdaki bağlantıda yer almaktadır.

2017 2018 Erasmus Staj Sonuçları-1

ÖNEMLİ HATIRLATMA!

Kurumumuza tahsis edilecek hibe henüz Ulusal Ajans tarafından açıklanmamış olduğundan, zorunlu bir durumda listedeki yararlanıcı adayları sayısında ve yararlanma sürelerinde değişiklik yapılabilme ihtimali bulunmaktadır. Hibeler kesinlik kazanıncaya kadar, isimleri asil/hibeli listede yer alsa dahi tüm yararlanıcılar aday statüdedir.

Birinci ilan itibariyle alınan geçerli başvuruların tamamının, azami 3 ay süreyi aşmayacak şekilde, hibelendirilmesine karar verilmiştir. Bununla birlikte, yararlanıcı adayları 3 ayı aşacak faaliyet sürelerinin kalan bölümlerini hibesiz olarak gerçekleştirebileceklerdir.

Birleşik Krallığa gidecek öğrencilerimizin vize öncesinde British Council’e COS başvurusu yapmaları gerekmektedir. Bu başvuru için istedikleri belgeler ana sayfamız www.erasmus.ankara.edu.tr den bulabilirsiniz. İstedikleri belgeleri tarayarak bize (euoffice@ankara.edu.tr) mail olarak atmanız gerekmektedir ve kesinlikle dosyaların toplam boyutunun 10 mb aşmaması gerekmektedir.

2017-2018 dönemi için yararlanıcılara uygulanması zorunlu olan “Online Language Support – OLS- dil sınavı ve dil kursları” henüz üniversitemize tahsis edilmemiş olup, bu işlemin gerçekleşmesini takiben yararlanıcıların kişisel e-posta adreslerine gönderilecektir.

Katılmaya hak kazanan öğrencilerimizin internet sitemizdeki (erasmus.ankara.edu.tr) Öğrenci Staj Hareketliliği Yol Haritasını dikkattle takip etmeleri gerekmektedir.

Seçilen yararlanıcı adaylarının, faaliyet öncesinde sunmaları gereken tüm belgeleri hareketlilik tarihlerinden en az 15 gün önce Koordinatörlüğümüze sunmaları beklenmektedir. Yararlanıcıların, sunmuş oldukları davet mektuplarında yer alan hareketlilik başlangıç tarihi geldiğinde, henüz gidiş işlemlerini tamamlamamış olmaları, faaliyetten vazgeçmiş olarak değerlendirilmeleri sonucunu doğuracaktır.

Ulusal Ajans tarafından 2017-2018 dönemi için tahsis edilecek hibelerin, faaliyet döneminiz öncesinde Üniversitemize ulaşmamış olması durumunda, hareketliliğe hibe almaksızın (faaliyet dönemi içinde ya da sonrasında alacak şekilde) başlama olasılığınızı göz önünde bulundurunuz.

Lütfen, seçilmiş olduğunuz ülkeye ilişkin uygun öğrenci/staj vize uygulamalarını araştırarak işlemlerinizi yürütünüz.

Başarılar dileriz.