Değerli Erasmus Adayları,
Erasmus öğrenim hareketliliği başvuru süreci öncesinde, aşağıdaki açıklamaları lütfen dikkatlice okuyunuz!
Yaşanan salgın döneminin uzaması ve Erasmus+ 2014-2021 döneminin sona ererek, Erasmus Programının yeni dönemine geçiş sürecinin devam etmesi nedenleriyle, Üniversitelerin rutin Erasmus seçim takvimleri ve yöntemlerinde de farklılaşmalar kaçınılmaz olmuştur.
Normal şartlarda, 2021 yılına kadar geçerliliğini koruyacak ve sonrasında yenilenecek tüm Erasmus ikili anlaşmaları için, AB Komisyonu kararıyla, kurumlar arasındaki e-posta yazışmalarıyla teyit edilmek şartıyla 1 (bir) yıl daha geçerliliğini koruyabilme olanağı getirilmiştir. Koordinatörlüğümüz de bu amaçla tüm ortak kurumlara, e-posta ile mevcut anlaşmaları koruma bildiriminde bulunmuştur. Sayfamızda yer alan ikili anlaşmalar, bizim tarafımızdan uzatılmalarının uygun bulunduğu, paydaş kurumlara bildirilmiş ikili anlaşmalardır. Bu bildirimlerin büyük bölümüne olumlu yanıt alınmış olup, henüz yanıt vermemiş bazı kurumlardan gelebilecek olası olumsuz yanıtları takiben, mevcut anlaşmalarda değişiklik meydana gelebilecektir. Tercihte bulunmadan önce mevcut anlaşmaları, bu anlaşmalarda yer alan özel koşulları ve gitmek istediğiniz kurumun Erasmus sayfasındaki asgari koşulları ayrıntılı olarak inceleyiniz. 
AB Komisyonu tarafından, normal şartlarda her yıl Ekim ayında yayımlanan ve Erasmus hareketliliğinin genel çerçevesini çizen “teklif çağrsı / call for proposals” henüz yayımlanmadığından, 2021-2022 yılı Erasmus hareketlilikleri için genel koşullar (süreler, ülke kategorileri, hibe tutarlar vb) henüz belli değildir. Bu nedenle, 2021-2022 akademik yılına ilişkin öğrenci seçimi, mevcut 2020 bütçesi olanakları ve uygulama esasları çerçevesinde ve sadece güz yarıyılını kapsayacak (yıllık esasta eğitim yapan Hukuk ve Diş Hekimliği Fakülteleri hariç) şekilde gerçekleştirilecektir.
Bu yıl farklı olarak uygulanacak bir diğer husus da yabancı dil sınavlarına ilişkindir. Salgın nedeniyle, fiziksel sınav yapılamaması nedeniyle, yabancı dil sınavı çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Geçmiş yıllardan farklı olarak, bu yıl öncelikle öğrenim hareketliliği başvuruları alınacak ve sonra “sadece bu hareketliliğe başvuran adaylara yönelik” olarak yabancı dil sınavları yapılacaktır. Aynı yöntem daha sonra staj ve personel hareketlilikleri için gerçekleştirilecektir. Dolayısıyla, yabancı dil sınavına girmek için bir hareketliliğe başvurmuş olmak gerekecektir.
Koordinatörlüğümüzce düzenlenecek merkezi sınava başvuracak adaylar, öğrenim / staj / personel hareketliliği başvuruları esnasında “Merkezi sınava girmek ve bu puanı kullanmak istiyorum” seçeneğini işaretleyip, dil tercihlerini yapmalıdırlar.
Öğrenim hareketliliği ilanımız kısa süre içerisinde sayfamızda yayımlanacaktır.
Saygı ile duyurulur.
AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü