Değerli Personelimiz,
Bilindiği üzere, 20 Ocak 2020 tarihinde yayımlanan 2019 Proje Dönemi KA 107 Eğitim Alma Hareketliliği ilanı kapsamında alınan başvurulara ilişkin sonuçlar,  Covid-19 salgınının etkileriyle hareketliliklerin askıya alınması ve yurtdışı görevlendirmelerin durdurulması nedenleriyle açıklanamamıştıt. Bu dönem için edinilmiş olan davet mektuplarının süreleri de geçmişti. 
Aşağıdaki sonuçlar, ilan döneminde alınmış olan başvurular çerçevesinde yapılan değerlendirmenin sonucu olup, hareketlilik hakkı kazanan personelin güncel tarihli bir hareketllik gerçekleştirebilmeleri için, adları ortak kurumlara tarafımızca bildirilecektir. Bunu takiben, davet mektubu ulaşan personel için işlemlere başlanacaktır. Yararlanıcı adayları, dilerlerse kendileri de karşı kurum ile iletişime geçerek davet mektuplarını talep edebilir ve Koordinatörlüğümüze iletebilirler. 
Bununla birlikte, Covid-19 salgınının etkilerinin henüz sona ermemiştir ve farklı ülke ve üniversitelerin, misafir kabul etme yönündeki farklı uygulamaları bulunmaktadır. 
Hareketlilik hakkı kazanan personelin, ilgili ülkeye ve üniversiteye kabulüne ilişkin son karar, ortak kuruma aittir ve koşullara bağlı olarak (faaliyetin gerçekleşmeme ihtimalini de içerecek şekilde) değişiklik gösterebilir. Bu ilan kapsamında kazanılmış olan hak, diğer proje dönemlerine aktarılamaz. 
Adayların, 28 Mayıs 2021 tarihi mesai bitimine kadar, sonuçlara itirazda bulunmaları mümkündür.  
2019 Proje Dönemi KA 107 Sonuçları
Eğitim Alma Hareketliliğine seçilen adaylarca hareketliliğe başlamadan önce hazırlanması ve AB Ofisi’ne teslim edilmesi gereken belgeler:

  • Bağlı bulunulan Dekanlık /Enstitü Müdürlüğü /Yüksekokul Müdürlüğü /Merkez Müdürlüğü /Daire Başkanlığından alınacak resmi yazı (bu yazı öğretim görevlisi veya öğretim üyesinin yurtdışı görevlendirmeler için üniversite yönetim kurulundan aldığı görev yazısı da olabilir; yazıda personelin Erasmus Programı kapsamında eğitim alma hareketliğini gerçekleştireceği, gideceği üniversite ve bölüm adı, ziyaret tarihleri belirtilmelidir).
  • Birim Koordinatörü ve karşı üniversite tarafından önceden onaylanacak İş Planının imzalanmış nüshası. İş Planında eğitim alma programı gün bazında belirtilmelidir.
  • Eğitim Alma Hareketliliği Sözleşmesi (Ofiste hazırlanacak ve katılımcı tarafından imzalanacaktır)
  • TC Ziraat Bankası vadesiz AVRO hesap cüzdanı fotokopisi (herhangi bir Ziraat Bankası Şubesinden olabilir)
  • 2019 proje dönemi eğitim alma hareketliliğine seçilen adaylar 31 Temmuz 2022’ye kadar hareketliliklerini tamamlamış ve dönmüş olmalıdır. Hareketlilik tarihleri belirlenirken 31 Temmuz 2022’ye kadar hareketliliklerin tamamlanmış olması gerekliliği dikkate alınmalıdır.
  • Erasmus hareketliliklerine ilişkin genel koşlullara ve kurallara, Ulusal Ajans Erasmus KA 107 Uygulama El Kitabından ulaşılabilir. 
  • Covid-19 salgınının Erasmus hareketliliklerine ilişkin etkilerine ve uygulamada esas alınacak ilkelere, Ulusal Ajans Başkanlığının Covid-19 Sıkça Sorulan Sorular dokümanlarından ulaşılabilir. 

Dönüşte AB Ofisine sunulması gereken belgeler:

  • Gidilen kurumdan alınmış olan Katılım Sertifikası (Hareketliliğinizin başlangıç ve bitiş tarihlerini içeren imzalı mühürlü bir belge).
  • Nihai Rapor Formu (E-posta ile gelecek – Online olarak doldurulacak )
  • Seyahate ait belgeler (Uçuş kartları ya da pasaport fotokopisi)

Hibeler:
Eğitim alma hareketliliğinden faydalanan yükseköğretim kurumu personelinin hak ettiği hibenin hesaplanması personelin kendi yükseköğretim kurumu tarafından, Merkez (Ulusal Ajans) tarafından belirlenen hibe hesaplama kuralları çerçevesinde yapılır.
Ödeme 2 taksitte yapılır.
Personel karşı kuruma gitmeden önce, ilk ödeme olarak, öngörülen toplam faaliyet süresi için hesaplanan gündelik ve mesafe hesaplayıcı aracılığı ile tespit edilen seyahat gideri toplamının %70’i ödenir.
İkinci taksit, faaliyet dönemi sonunda, personele verilen katılım sertifikasında yer alan tarihlere göre belirlenen kesin gerçekleşme süresi dikkate alınarak tekrar hesaplanır ve buna göre geriye kalan %30 hibe ödenir.
Eğitim alma hareketliliğinden faydalanan personele Merkez tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde günlük/haftalık harcırah ile seyahat mesafesine göre, seyahat gideri ödemesi yapılır. Bu ödeme, yurt dışında geçirilen döneme ilişkin seyahat ve harcırah giderlerine bir katkı niteliğindedir. Seyahat gideri ödemesi, katılımcıların yerleşik oldukları yerden faaliyet yerine gitmek ve dönmek için yaptıkları seyahat maliyetine katkı niteliğindedir. Mesafe hesaplayıcısına göre hesaplanacak ülke bazlı seyahat tutarları için, Koordinatörlüğümüzden bilgi alınabilir. 
KA 107 Hareketlilikleri için sorumlu personel: Ramazan TOPAL  rtopal@ankara.edu.tr