ANKARA ÜNİVERSİTESİ

ERASMUS+ PROGRAMI

2020 PROJE DÖNEMİ

DERS VERME HAREKETLİLİĞİ İLANI

 

İLAN TARİHİ:  28 HAZİRAN 2021
SON BAŞVURU TARİHİ:  25 TEMMUZ 2021
BİRİMLERCE BAŞVURU EVRAKININ KOORDİNATÖRLÜĞÜMÜZE GÖNDERİLMESİ İÇİN SON TARİH  

 

31 TEMMUZ 2021

 

 

Başvuru  Evrakları:

  1. Çevrimiçi (online) yapılan başvurunun imzaları tamamlanmış (dekan/müdür ve başvuru sahibi imzası) PDF çıktısı.
  1. Misafir olunacak üniversiteden gelen davet mektubu
  2. Eğer varsa, Erasmus Ders Verme Hareketliliği Ek Seçim Ölçütleri’ nde yer alan kriterlere dair belgeler (dil belgesi, engelli kartı, gazi/şehit yakını olmak…)

!!!Önemli Notlar:

  • Yukarıdaki belgeler, birimlere teslim edildikten sonra Koordinatörlüğümüze ilgili birimlerce gönderilmelidir.
  • 2020 proje dönemi ders verme hareketliliği  31 Mayıs 2023 tarihine kadar gerçekleşen faaliyetleri kapsamaktadır. Seçim sonuçları açıklandıktan sonra seçilen adaylar 31 Mayıs 2023’e kadar hareketliliklerini tamamlamış ve dönmüş olmalıdır. 
  • Ankara Üniversitesinden, ECHE sahibi anlaşmalı olunan bir üniversiteye gitmek üzere toplamda 36 adet kontenjan için seçim yapılacaktır. Ancak Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize sağlanacak hibenin yetersiz olması durumunda seçilecek aday sayısında azaltmaya gidilebilecektir.

ONLINE BAŞVURU NASIL YAPILMALI?

Hareketlilik başvuruları internet üzerinden (app.erasmus.ankara.edu.tr) alınacaktır. app.erasmus.ankara.edu.tr adresine giriş yaptıktan sonra kullanıcı olarak  kayıt olunması gerekmektedir(Daha önceden kaydınız varsa aynı hesap üzerinden başvuru yapılmalıdır.). Kayıt olurken gerekli bilgiler doldurulmalı ve ‘Rol’ yazan kısımda ‘Outgoing Staff’ işaretlenmelidir. Kayıt tamamlandıktan sonra e-posta adresinize gelecek etkinleştirme linki tıklanarak hesap aktive edilmelidir. Yine aynı adresinize gelecek şifre, bundan sonra app.erasmus.ankara.edu.tr adresine giriş yaparken kullanacağınız şifre olacaktır. E-posta adresiniz ve yeni şifreniz ile başvuru adresine tekrar girerek ‘Başvurularım> EUC/KA103>Ders Verme Başvuruları (STA)’ sekmeleri sırasıyla tıklandıktan sonra, başvurulara açık olan 2020-2021 Ders Verme Hareketliliği satırında ‘Başvur’ sekmesinden başvurularınızı yapabilirsiniz. Başvuracak öğretim elemanlarımızın, başvurularını internet üzerinden yaptıktan sonra alacakları başvuru formu çıktılarını, davet mektubu kopyalarını ilgili fakülte koordinatörlerine teslim etmeleri gerekmektedir. İlgili Dekanlık tarafından başvuru evrakları üst yazı ile ister fiziki ek isterse dosya eki olarak AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü’ne 31.07.2021 tarihine kadar gönderilmelidir.

TAM İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ (2020-2021 Ders Verme Hareketliliği İlanı)