ERASMUS + 2014 – 2015 STAJ HAREKETLİLİĞİ 1. İLANI

ERASMUS + 2014 – 2015 STAJ HAREKETLİLİĞİ  1. İLANI

Erasmus + Programı kapsamında 2014-2015 akademik yılı Öğrenci Staj Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden hareketliliğe katılmak isteyen öğrencilerimize duyurulmak üzere hazırlanan ilan metni aşağıda yer almaktadır. Söz konusu ilan 1 Haziran 2014 – 30 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek faaliyetleri kapsamaktadır.

Başvurular, aşağıdaki takvim doğrultusunda, internet üzerinden (app.erasmus.ankara.edu.tr) yapılarak, başvuru belgeleri öğrencilerin kendi akademik birimlerine teslim edilecektir. Tüm bilgi ve belgeler, AB Eğitim Programları Koordinatörlüğüne ulaştıktan sonra, programa seçilen asil ve yedek adaylara ilişkin liste Koordinatörlükçe ilan edilecektir. Birimlerce alınan başvurular, öğrencinin staj hareketliliğine gideceği yarıyıla göre değerlendirilecek ve aşağıda belirtilen ilgili son başvuru tarihine göre Koordinatörlüğümüze gönderilecektir.

Seçimler, 1 Haziran 2014 – 30 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek tüm faaliyetleri kapsamaktadır.

BAŞVURU AŞAMASINDA İSTENEN BELGELER

1-  Internet başvurusu tamamlandıktan sonra alınacak başvuru formu çıktısı

2-  Staj yapılacak olan yükseköğretim kurumu (“Genişletilmiş (Extended) ” veya “Yalnızca Staj Faaliyeti için Geçerli (Placement Only)” Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi olmalıdır), işletme, özel/resmi kurumdan öğrencilerin staj yapacakları süreyi ve hangi konuda staj yapacaklarını gösteren davet mektubu.

3-  Kısa özgeçmiş

4-  Not Dökümü

5- Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi (TÖMER tarafından düzenlenen merkezi sınava girenler için gerek yoktur) *

* 2014-2015 Staj Hareketlilikleri için yapılacak başvurularda, Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER ) tarafından düzenlenen merkezi sınavın yanında, Ankara Üniversitesi TÖMER tarafından bireysel olarak gerçekleştirilen seviye belirleme sınavları ile KPDS (son 5 yıl), ÜDS  (son 5 yıl) ve YDS’den (Üniversite giriş sınavı değil) alınmış olan puanlar geçerli olacaktır. Bu sınavlara ek olarak, ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan alınmış olan puanlar, aşağıdaki bağlantı adresinde yer alan dönüştürme tablosu esas alınarak kabul edilecektir. Uluslararası geçerliliği, ilgili akademik birim tarafından kabul edilen diğer sınavların sonuçları, yüzlük sisteme dönüştürülerek kabul edilecektir.

ÖNEMLİ NOT: Tüm belge ve bilgiler eksiksiz olarak hazırlanarak teslim edilmelidir. Eksik belge ve bilgilerle yapılan başvurular geçerli sayılmayacaktır.

TAM İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Başvuru için: