Erasmus Yabancı Dil Sınavı 2018 Sonuçları

17 Şubat 2018 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulumuz tarafından gerçekleştirilen 2018 Erasmus Yabancı Dil Sınavlarının sonuçları aşağıda listelenmiştir.

2018 Erasmus Yabancı Dil Sınavı Sonuçları *

(*106 numaralı İtalyanca sınıfı sonuçları eklenmiştir)

Bu sınavlara girmiş olan öğrencilerimizin puanları, başvuru son gününü takiben sisteme otomatik olarak yüklenecektir. Öğrenciler puanlarını başvuru sisteminden de kontrol edebilirler. Bunun yanında, öğrencilerin puanlarını kendilerinin de girmeleri mümkündür.

Sınava başvurup  da  mücbir bir sebep olmaksızın katılmayan öğrencilerden, yükseköğrenim kapsamındaki herhangi bir hareketliliğe tekrar başvurmaları halinde, ağırlıklı seçim puanlarından “-5 puan” düşürülecektir.

Merkezi yabancı dil sınavına girmiş olan ancak başka bir geçerli dil puanını kullanmak isteyen adaylar, sistemden ilgili dil puanı seçeneğini ve puanını girmelidirler. Ayrıca bu puanı gösteren belgelerini, başvuru belgelerine eklemelidirler. Kabul edilen diğer puan türleri, “Öğrenim ve Staj Hareketliliği İlanları”nda yer almaktadır.

Geçmiş yıllarda düzenlediğimiz merkezi bir sınavının sonucunu kullanmak isteyen adaylar, bu sınav sonuçlarını kullanmak istediklerini belirten bir dilekçeyi, başvurularına ekleyebilirler.

Saygı ile duyurulur.

Sınav ADP Denklik Tablosu