Erasmus Yabancı Dil Sınavı 2019-2020 Salonları ve Yönergesi

Değerli Adaylar,

Erasmus hareketliliklerine katılmak isteyen adaylar için düzenlenecek sınav, 22 Aralık 2019 tarihinde Cebeci Yerleşkesinde yer alan fakültelerimizin dersliklerinde ve Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde 14:00 – 16:00 saatleri arasında tek oturum olarak gerçekleştirilecektir. Sınav, belirtilen saatler arasında çoktan seçmeli test olarak gerçekleştirilecek ve optik formlara işaretleme yapılacaktır.

Adayların sınava girecekleri dersliklerin bilgileri, app.erasmus.ankara.edu.tr portalında sunulmuştur. Adayların sisteme oturum açmaları ve “sınav başvurularım” menüsünden sınav yerlerini öğrenmeleri gerekmektedir. Adayların, en geç yarım saat öncesinde sınav binalarında hazır bulunmaları ve giriş listelerini kontrol ederek sınav salonlarında yerlerini almaları önemlidir.

HARİTA İÇİN TIKLAYINIZ

Cebeci Yerleşkesi konum bilgisi için tıklayınız

DTCF konum bilgisi için tıklayınız

Sınava gelirken;

–  Aşağıdaki Yönergenin 1. maddesinde belirtilen kimlik belgelerinizi,
–  Sınav başvuru formunuzu (İmzanızı atmış olarak bir nüsha),
–  Kurşun kalem ve silginizi, getirmeyi unutmayınız.

Sınavda aşağıda belirtilen kurallara uyulmasını saygıyla rica eder, hepinize başarılar dileriz.

Ankara Üniversitesi Türkçe Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürlüğü ve AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü

Sınav 14:00’te başlayıp saat 16:00’da sona erecektir.

Kimliğinizin (T.C. Kimlik No yazılı güncel fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (Yeni Kimlik), Sürücü Belgesi, Süresi Geçerli Pasaport, Mavi Kart, Geçici Kimlik Belgesi (Yeni kimlik çıkartmak için), KKTC Kimlik Kartı) sınav süresince masanın üzerinde bulundurulması zorunludur.

Sınavın ilk 30 ve son 15 dakikasında sınavını bitiren aday dışarı çıkarılmaz. Bu süreler dışında ise, herhangi bir nedenle salondan çıkan adayın kâğıdı alınır ve tekrar sınava devamına izin verilmez.

Sınav kağıtları optik okuyucuyla değerlendirileceğinden sadece siyah kurşun kalem ve yumuşak silgi kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde bilgisayar, iyi silinmemiş olan cevapları çift  seçenek işaretlenmiş kabul edecek ve geçersiz sayacaktır.

Optik cevap kağıdının üzerinde sizden istenen bilgiler eksiksiz doldurulmalıdır. Aksi halde sınavınız geçersiz sayılacaktır.

Bu bir düzey belirleme sınavıdır. Bu nedenle bildiğiniz tüm sorulara mutlaka cevap veriniz. Yanlışlar doğruları götürmeyecektir.

Ankara Üniversitesi Sınav Yönetmeliğinin 17. maddesi uyarınca sınavlarda kopya çekenler, kopyaya teşebbüs edenler veya yardım edenler ile sınav kağıtlarının incelenmesi sırasında kopya çektiği veya yardım ettiği, salon başkanının yaptığı beyan ile anlaşılanlar o sınavdan “0” almış sayılırlar.

Cep telefonlarını tam olarak kapatınız ve cebinize ya da çantanıza koyunuz. Telefonu açık olduğu tespit edilen adayın sınavı iptal edilecektir

Kalem, silgi vb. alışverişinde bulunulması yasaktır.

Geç kalan adaylar sadece  ilk 15 dakika içerisinde sınava kabul edilebilecektir. Ancak geç kalınan sürenin sınav süresine eklenmesi mümkün olmayacaktır.

Sınav sonuçları şahıslara değil, TÖMER tarafından AB Eğitim Programları Koordinatörlüğüne bildirilecek ve Koordinatörlük internet sayfası üzerinden ve “app.erasmus.ankara.edu.tr” üzerinden ilan edilecektir. Bu nedenle sınav sonuçlarını öğrenmek üzere TÖMER’e ya da ASYM’ye yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

İletişim için: erasmus@ankara.edu.tr