ERASMUS YABANCI DİL SINAVI 2019 DUYURUSU

BAŞVURULAR SONA ERMİŞTİR

Değerli Öğrencilerimiz ve Personelimiz,

Erasmus öğrenim ve staj hareketliliklerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunmayı planlayan öğrencilerimiz ve personelimiz için, Koordinaörlüğümüzce yabancı dil seviye tespit sınavı düzenlenecektir. Sözkonusu sınav 24 Şubat 2019 tarihinde, saat 10:00‘da Cebeci Yerleşkemizde gerçekleştirilecek  olup (talep fazlalığı yaşanırsa farklı yerleşkelerde de düzenlenebilir), sınav salonları ayrıca ilan edilecektir. Sınav İngilizce, Almanca, İtalyanca, İspanyolca ve Fransızca dillerinden yapılacaktır ve adaylar bu dillerden sadece bir tanesi için sınava başvuruda bulunabileceklerdir.

Başvuru Yöntemi:

• Sınav ücretsiz olacaktır.
  • Bununla birlikte, Erasmus Uygulama El Kitabının  4.2.4 maddesi gereğince, sınava başvurduğu halde girmeyen adayların, yapacakları Erasmus hareketliliği başvurularında toplam puanlarından 5 puan eksiltme yapılacaktır.
(Yükseköğretim kurumları, düzenledikleri yabancı dil seviye tespit sınavlarına katılım için öğrencilerden ücret alamaz. Zira öğrenci seçim süreci ile ilgili masraflara destek olmak üzere kurumsal destek hibesi verilmektedir. Sınava katılacak öğrenci sayısını belirleyebilmek ve sınav düzenlenmesine ilişkin masraflara ayrılan kaynakların israfını engellemek üzere sınava başvurup da mücbir bir sebep olmaksızın katılmayan öğrencilerden, Yükseköğrenim kapsamındaki herhangi bir hareketliliğe tekrar başvurmaları halinde, ağırlıklı seçim puanlarından -5 puan düşürülebilir. Mazeretsiz yabancı dil sınavına katılmama durumunda -5 puan indirilebilmesi için bu durumun sınav ilanında açıkça belirtilmesi zorunludur. İlanda belirtilmemişse, bu nedenle puan indirimi uygulanamaz)

• Erasmus hareketlilik başvuruları Koordinatörlüğümüzün “app.erasmus.ankara.edu.tr” adresli internet sayfası üzerinden alınacaktır.
  • Çevrimiçi (online) başvuru dönemi, başlamıştır.  Son başvuru tarihi 31 Ocak 2019, Perşembe (Türkiye Saati ile) 23:55 olacaktır. Bu tarihten sonra yabancı dil sınavına başvuru seçeneği kapatılacaktır.
  • Bu yıl alınacak Erasmus başvurularında, Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulundan alınan hazırlık bitirme notları da kabul edilecektir. Kabul edilecek diğer sertifikalar, Erasmus ilanlarımızda belirtilecektir. Ayrıca, TÖMER’den edinilen sertifikalarının dönüşümünde ADYÇ (CEFR) dönşümleri esas alınacaktır.
  • Öğrencilerimizin başvuru için AB Ofisine ya da başka bir birime gitmelerine gerek bulunmamaktadır. Başvuru sayfamızdan (app.erasmus.ankara.edu.tr) kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra, “Sınav başvurusu” menüsünü seçmeleri ve “2019 YABANCI DİL SINAVI” altından, girmek istedikleri sınav türünü işaretlemeleri yeterlidir. Ayrıca, sınav başvuru formlarının bir çıktısı alınarak sınav tarihine kadar saklanmalı ve imzalanarak – koordinatörünüze ya da ofisimize imzalatmaya gerek yoktur- sınav girişinde öğrenci kimliği ve nüfus cüzdanı veya ehliyet ile birlikte (yabancı uyruklular için pasaport kabul edilmektedir) ibraz edilmelidir. (Formları Koordinatörlüğümüze getirmenize gerek bulunmamaktadır)
  • Bu başvurular sadece yabancı dil sınavı içindir. Erasmus Öğrenim veya Staj Hareketliliği başvuru dönemi ayrıca açılacaktır. Yabancı dil sınavına başvurmuş olmak, Erasmus hareketlilikleri için başvurmak anlamını taşımamaktadır
  • Yabancı dil sınavı için yukarıda açıklanan yöntemler dahilinde başvurmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır.
  • Engelli öğrencilerimizin, engel durumlarını ve özel taleplerini “erasmus@ankara.edu.tr” adresine bildirmeleri halinde sınav salonlarında kendileri için gerekli düzenlemeler Koordinatörlüğümüzce yapılacaktır.
  • Sınava başvuracak personelimiz, öğrenci numarası yerine kurum sicil numarasını beş haneli olarak yazmalıdır. (Örnek: 27XXX)
  • Sınava başvuracak personelimizin çalışmakta olduğu birim, açılan listede yer almıyorsa, menüde yer alan “Rektörlük > Diğer Birimler” seçeneği seçilmelidir.

Saygı ile duyurulur,

ENGLISH VERSION

Dear Students and Staff,

Our foreign language proficiency exam will be organized by our office for our students and staff who plan to apply for Erasmus mobilities. This exam will be held at Cebeci Campus on February 24th, 2019 at 10:00 am. The exam will be held in English, German, Italian, Spanish and French, and applicants will be able to apply for the exam only for one of these languages.

The exam will be free of charge.

Erasmus foreign languge test applications will be taken through app.erasmus.ankara.edu.tr

The online application period has started. Application deadline is January 31, 2019 Thursday (with Turkish Time) will be 23:55. After this date, the option to apply for the foreign language exam  will be closed.

Erasmus applications to be taken this year, graduation notes from the School of Foreign Languages ​​will be accepted. Other certificates to be accepted will be indicated in our Erasmus announcements. In addition, the conversion of certificates obtained from TÖMER shall be based on the CEFR  transformations.

Our students do not need to go to the EU Office to submit their documents.

These applications are only  for foreign language exam.  Erasmus and Internship Mobility application period will also be started. To apply for a foreign language exam does not mean applying for Erasmus mobility.

Candidates who did not apply for the foreign language exam within the methods described above will not be taken for the exam.

Students with special needs should  write to  “ erasmus@ankara.edu.tr”  about their disabilities and  special demands. All necessary arrangements in the exam halls for  them  will be arranged by our Office.

Best Regards,

EU OFFICE