Erasmus Yabancı Dil Sınavı 2019 Salonları ve Yönergesi

Değerli Adaylar,

Erasmus hareketliliklerine katılmak isteyen adaylar için düzenlenecek sınav, 24 Şubat 2019 tarihinde Cebeci Yerleşkesinde yer alan fakültelerimizin dersliklerinde, 10:00 – 12:00 saatleri arasında tek oturum olarak gerçekleştirilecektir. Sınav, belirtilen saatler arasında çoktan seçmeli test olarak gerçekleştirilecek ve optik formlara işaretleme yapılacaktır.

Adayların sınava girecekleri dersliklerin bilgileri aşağıda sunulmuştur. Adayların yarım saat öncesinde sınav binalarında hazır bulunmaları ve giriş listelerini kontrol ederek sınav salonlarında yerlerini almaları önemlidir.

Sınav binalarının bulunmasını kolaylaştırmak adına, fakültelere renk kodları verilmiştir ve sınav günü buna uygun yönlendirme yapılacaktır.

2019 ERASMUS YABANCI DİL SINAVI KATILIMCILARI YERLEŞİMİ

Siyasal Bilgiler Fakültesi  MAVİ

Hukuk Fakültesi KIRMIZI  (A ile başlayan sınıflar eski, D ile başlayan sınıflar yeni binadadır)

Eğitim Bilimleri Fakültesi YEŞİL

İletişim Fakültesi SARI

olarak belirlenmiştir.

HARİTA İÇİN TIKLAYINIZ

Fakülte ismine tıklayarak, haritadaki konum bilgisine erişebilirsiniz. Ayrıca,

Cebeci Yerleşkesi konum bilgisi için tıklayınız

Sınava gelirken;

–  Aşağıdaki Yönergenin 1. maddesinde belirtilen kimlik belgelerinizi,
–  Sınav başvuru formunuzu (İmzanızı atmış olarak bir nüsha),
–  Kurşun kalem ve silginizi, getirmeyi unutmayınız.

Sınavda aşağıda belirtilen kurallara uyulmasını saygıyla rica eder, hepinize başarılar dileriz.

Ankara Üniversitesi Türkçe Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürlüğü ve AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü

Sınav 10:00’da başlayıp saat 12:00’da sona erecektir.

1. Kimliğinizin (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet,  -Yabancı uyruklular için- Pasaport veya Oturma İzni Belgesi) sınav süresince masanın üzerinde bulundurulması zorunludur.
  2. Soru kitapçıklarının üzerine ad-soyadı ve öğrenim görmekte olduğunuz veya çalıştığınız Enstitü, Fakülte, Yüksekokul ya da birimden herhangi birinin yazılması zorunludur.
  3. Sınav esnasında herhangi bir nedenle sınav salonundan ayrılan adayların sınavı sona ermiş sayılacaktır.
  4. Sınav kağıtları optik okuyucuyla değerlendirileceğinden sadece siyah kurşun kalem ve yumuşak silgi kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde bilgisayar, iyi silinmemiş olan cevapları çift şık işaretlenmiş kabul edecek ve geçersiz sayacaktır.
  5. Optik cevap kağıdının üzerine soyadı-adı, sınav dili, kitapçık grubu (A-B), T.C. Kimlik No, Grup No (Optik Cevap Kağıdının arka yüzündeki gruplara göre), Aday No (Sınav giriş kartınızda yer alan numara) bölümlerinin işaretlenmesi gerekmektedir. Yazı ile doldurulacak bölümde ise tarih, Adı-Soyadı, Enstitü, Fakülte, Yüksekokuldan herhangi biri ve gerektiğinde size ulaşılabilecek adres açıkça belirtilmelidir.
  6. Bu bir düzey belirleme sınavıdır. Bu nedenle bildiğiniz tüm sorulara mutlaka cevap veriniz. Yanlışlar doğruları götürmeyecektir.
  7. Ankara Üniversitesi Sınav Yönetmeliğinin 17. maddesi uyarınca sınavlarda kopya çekenler, kopyaya teşebbüs edenler veya yardım edenler ile sınav kağıtlarının incelenmesi sırasında kopya çektiği veya yardım ettiği, salon başkanının yaptığı beyan ile anlaşılanlar o sınavdan “0” almış sayılırlar.
  8. Sınavda cep telefonlarının ve diğer iletişim araçlarının açık bırakılması ve kalem, silgi vb. alışverişinde bulunulması yasaktır.
  9. Geç kalan adaylar ilk 30 dakika içerisinde sınava kabul edilebilecektir. Ancak geç kalınan sürenin sınav süresine eklenmesi mümkün olmayacaktır.
  10. Sınavı bitirenler ilk 30 dakika sonunda soru kitapçıklarını ve cevap kağıtlarını teslim edip imzalarını atmak koşuluyla sınav yerinden ayrılabilirler. Sınav giriş kartı teslim edilmeyecektir.
  11. Son 15 dakika sınav salonundan ayrılmak yasaktır.
  12. Sınav sonuçları şahıslara değil, TÖMER tarafından AB Eğitim Programları Koordinatörlüğüne bildirilecek ve Koordinatörlük internet sayfası üzerinden ve “app.erasmus.ankara.edu.tr” üzerinden ilan edilecektir. Bu nedenle sınav sonuçlarını öğrenmek üzere TÖMER’e yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

İletişim için: erasmus@ankara.edu.tr