ANKARA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ YABANCI DİL SINAVI
SINAV YÖNERGESİ (indirmek için tıklayınız)
TEMEL BİLGİLER
Sınav Günü: 25 Nisan 2021 Pazar
Sınav Saat Aralıkları: 10:00-12:00
Sınav Süresi: 120 dakika
Sınav Yöntemi: Çevrimiçi (Online), Çoktan Seçmeli ve Denetimli
Sınav Yeri: e-Kampüs: Ankara Üniversitesi Öğrenme Yönetim Sistemi
Sınav Adresi: https://ekampus.ankara.edu.tr
Sınav Dilleri: İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve İtalyanca
KURALLAR VE İLKELER
 Sınavların uygulanmasına yönelik yönergenin dikkatli bir şekilde okunması önerilmektedir.
 Sınava girecek öğrencilerin; kullanıcı adları öğrenci numaraları, şifreleri ise Kampüs Bilgi Sistemi (OBS) şifreleri olarak belirlenmiştir. Personelin ise; kullanıcı adları sicil numaraları, şifreleri TC Kimlik Numaraları olarak oluşturulmuştur.
 Sınav esnasında tüm sorular sıralı gelecektir ve yanıtlanan bir soruya geri dönüş yapılamayacaktır. Yanlış yanıtlanan cevaplar, doğru cevapları etkilemeyecektir.
 Sınav öncesinde adayların çevrimiçi (online) sınavın gereği olarak; bilgisayar, internet, hoparlör, mikrofon ve kamera temin etmeleri önemlidir.
 Sınav sonuçları AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü’nün web sitesinde (http://www.erasmus.ankara.edu.tr) duyurulacaktır.
 Sınav süresince denetim, yapay zekâ teknolojilerine dayalı “Witwiser” adlı sınav gözetleme yazılımı ile gerçekleştirilecektir.
 Sınav sırasında ve sonrasında, sosyal medyada veya diğer platformlarda sınav güvenliğini ihlal edecek davranışlarda bulunulması (soruların kopyalanması, paylaşılması vb.) organize bir suç niteliği taşımaktadır. Buna ilişkin gelecek ihbarlar, suça delil oluşturacağı için ilgili adayların sınavları iptal edilerek gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.
 Sınava ilişkin tüm veriler, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında koruma altındadır. Tüm kullanıcı verileri sadece sınavın gerçekleştirilmesi ve değerlendirilmesi amacıyla kullanılacak, başka kişi ve kurumlarla kesinlikle paylaşılmayacaktır.
 Sınav öncesinde ve sırasında sorun yaşanması durumunda, ilgili yönlendirmeler takip edilebilir veya “Canlı Teknik Destek” ekibinden yardım istenilebilir.
 Sınav öncesinde, 22 Nisan 2021 Saat 19:30 ile 24 Nisan 2021 Saat 19:30 saatleri arasında 5 (beş) dakikalık bir deneme sınavı gerçekleştirilecektir. Bu sınava katılmanız 25 Nisan 2021 Saat 10:00’da yapılacak asıl sınav esnasında sorun yaşamamanız açısından oldukça önemlidir.
 İlgili deneme sınavı, e-Kampüs: Ankara Üniversitesi Öğrenme Yönetim Sistemi’nde “ERASMUS Deneme Sınavı” adlı alanda yer alan “5 dk’lık Deneme Sınavı – Sistem Testi” adlı linke tıklanarak yapılacaktır.
 Sınavda kullanılacak sistemin, donanımın ve internetin sınav öncesinde kontrol edilmesini amaçlayan deneme sınavına katılmayan ve teknik sorunlarını sınav öncesinde gidermeyen adayların konuyla ilgili itirazları daha sonra dikkate alınmayacaktır.
 Sınava sadece dizüstü veya masaüstü bilgisayar ile giriş yapılabilecektir. Tablet veya telefon ile giriş mümkün olmayacaktır.
 Asıl sınavda ve deneme sınavında kullanılacak bilgisayarların aynı olması gerekmektedir.
 Deneme sınavının sonucu, asıl sınavı etkilemeyecektir.
 Bu aşamada, deneme sınavı alanlarını görüntüleyemeyen adayların AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü (erasmus@ankara.edu.tr) ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.
 Sınav sisteminin kullanılabilmesi için en güncel Google Chrome tarayıcısının bilgisayarınızda yüklü olması gerekmektedir. Bunların dışındaki tarayıcıların kullanılmaması gerekmektedir.
 Sınava başlamadan önce adayın, “Witwiser” adlı sınav gözetleme yazılımının eklentisini tarayıcısına kurması ve eklentinin talep ettiği izinleri kabul etmesi gerekmektedir.
 Sınav öncesinde eklentiyle ilgili ihtiyaç duyulan gereksinimlerin karşılanıp karşılanmadığının kontrolü https://witwiser.io/tr/sistem-test adresinden yapılabilir. Eklenti ile ilgili yaşanabilecek tüm sorunlar için https://obss.com.tr/confluence/display/WITWISERTT/Witwiser adresinden destek alınabilir.
 Adayların sınav sırasında minimum 1 Mbps yükleme (upload) hızına sahip bir internet bağlantısına sahip olmaları önerilmektedir.
 Sınav sırasında birden fazla ekran, sanal makine, sanal kamera ve sanal mikrofon kesinlikle kullanılmamalıdır. Aykırı hareket edenler sınav gözetim yazılımı tarafından tespit edilecek, adayların sınavları iptal edilecektir.
 Sınav esnasında kamera ve mikrofon mutlaka açık olmalıdır. Ses ve görüntü aktarımını engelleyecek tüm uygulamalar kapatılmalıdır.
 Sınav süresince ekranda yer alacak “Paylaşmayı Durdur” butonuna kesinlikle basılmamalıdır. Bilgi kutusunu gizlemek isteyen adaylar “Gizle” butonunu tıklayabilirler (Bakınız: Resim).