ERASMUS YABANCI DİL SINAVI DUYURUSU

Değerli Öğrencilerimiz ve Personelimiz,

Erasmus öğrenim ve staj hareketliliklerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunmayı planlayan öğrencilerimiz ve personelimiz için, Koordinaörlüğümüzce yabancı dil seviye tespit sınavı düzenlenecektir. Sözkonusu sınav 18 Şubat 2017 tarihinde, saat 10:00‘da gerçekleştirilecek  olup, sınav yeri ayrıca ilan edilecektir. Sınav İngilizce, Almanca, İtalyanca, İspanyolca ve Fransızca dillerinden yapılacak olup, adaylar bu dillerden bir tanesi için sınava başvuruda bulunabileceklerdir.

Başvuru Yöntemi:

• Sınav ücretsiz olacaktır.
  • Bununla birlikte, Erasmus Uygulama El Kitabının  4.2.4 maddesi
(Yükseköğretim kurumları, düzenledikleri yabancı dil seviye tespit sınavlarına katılım için öğrencilerden ücret alamaz. Zira öğrenci seçim süreci ile ilgili masraflara destek olmak üzere kurumsal destek hibesi verilmektedir. Sınava katılacak öğrenci sayısını belirleyebilmek ve sınav düzenlenmesine ilişkin masraflara ayrılan kaynakların israfını engellemek üzere sınava başvurup da mücbir bir sebep olmaksızın katılmayan öğrencilerden, Yükseköğrenim kapsamındaki herhangi bir hareketliliğe tekrar başvurmaları halinde, ağırlıklı seçim puanlarından -5 puan düşürülebilir. Mazeretsiz yabancı dil sınavına katılmama durumunda -5 puan indirilebilmesi için bu durumun sınav ilanında açıkça belirtilmesi zorunludur. İlanda belirtilmemişse, bu nedenle puan indirimi uygulanamaz)

gereğince, sınava başvurduğu halde girmeyen adayların, müteakiben yapacakları Erasmus hareketliliği başvurularında toplam puanlarından 5 puan eksiltme yapılacaktır.

• Erasmus hareketlilik başvuruları Koordinatörlüğümüzün “app.erasmus.ankara.edu.tr” adresli internet sayfası üzerinden alınacaktır.
  • Çevrimiçi (online) başvuru dönemi, başlamıştır.  Son başvuru tarihi 27 Ocak 2017, Cuma (Türkiye Saati İle) 17:30 olacaktır. Bu tarihten sonra yabancı dil sınavına başvuru seçeneği kapatılacaktır.
  • Öğrencilerimizin başvuru için AB Ofisine ya da TÖMER şubelerine gitmelerine gerek bulunmamaktadır. Başvuru sayfamızdan (app.erasmus.ankara.edu.tr) kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra, “Sınav başvurusu” menüsünü seçmeleri ve “2017 YABANCI DİL SINAVI” altından, girmek istedikleri sınav türünü işaretlemeleri yeterlidir. Ayrıca, sınav başvuru formlarının bir çıktısı alınarak sınav tarihine kadar saklanmalı ve imzalanarak – koordinatörünüze ya da ofisimize imzalatmaya gerek yoktur- sınav girişinde öğrenci kimliği ve nüfus cüzdanı veya ehliyet ile birlikte (yabancı uyruklular için pasaport kabul edilmektedir) ibraz edilmelidir. (Formları Koordinatörlüğümüze getirmenize gerek bulunmamaktadır)
  • Bu başvurular sadece yabancı dil sınavı içindir. Erasmus Öğrenim veya Staj Hareketliliği başvuru dönemi ayrıca açılacaktır.
  • Yabancı dil sınavı için yukarıda açıklanan yöntemler dahilinde başvurmayan adaylar, sınava alınamayacaklardır.
  • Engelli öğrencilerimizin, engel durumlarını ve özel taleplerini “erasmus@ankara.edu.tr” adresine bildirmeleri halinde sınav salonlarında kendileri için gerekli düzenlemeler Koordinatörlüğümüzce yapılacaktır.

Not: Aşağıdaki seçenekler sistemden kaldırılmıştır.

• Başvuruda bulunacak öğrencilerimiz OUT-SMS (Öğrenim hareketliliği) veya OUT-SMP (Staj hareketliliği) seçeneklerinden herhangi birisini seçeceklerdir.
  • Başvuruda bulunacak personelimiz OUT-STT (Eğitim alma hareketliliği) seçeneğini seçeceklerdir.

Saygı ile duyurulur,