ANKARA ÜNİVERSİTESİ

ERASMUS+ PROGRAMI

2020 PROJE DÖNEMİ

EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI

 

İLAN TARİHİ:  28 HAZİRAN 2021
SON BAŞVURU TARİHİ:  25 TEMMUZ 2021
 

BİRİMLERCE BAŞVURU EVRAKININ KOORDİNATÖRLÜĞÜMÜZE GÖNDERİLMESİ İÇİN SON TARİH

 

 

31 TEMMUZ 2021

 

 

Başvuru Evrakları:

  1. On-line yapılan başvurunun, imzaları tamamlanmış PDF çıktısı.
  2. Misafir olunacak üniversiteden gelen davet mektubu.
  3. Yabancı dil belgesi (50 ve üzeri dil belgesi sunulması zorunludur)
  4. Yabancı dilde ders veren akademik personel için derse ait belge
  5. Gazi, şehit ve gazi yakınları ve engelliler için durumlarını gösterir belge

!!!Önemli Notlar:

  • Yukarıdaki belgeler, birimlere teslim edildikten sonra Koordinatörlüğümüze ilgili birimlerce gönderilmelidir.
  • 2020 proje dönemi ders verme hareketliliği 31 Mayıs 2023 tarihine kadar gerçekleşen faaliyetleri kapsamaktadır. Seçim sonuçları açıklandıktan sonra seçilen adaylar 31 Mayıs 2023’e kadar hareketliliklerini tamamlamış ve dönmüş olmalıdır. 
  • Ankara Üniversitesinden, ECHE sahibi anlaşmalı olunan bir üniversiteye gitmek üzere toplamda 36 adet kontenjan için seçim yapılacaktır. Ancak Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize sağlanacak hibenin yetersiz olması durumunda seçilecek aday sayısında azaltmaya gidilebilecektir.

ONLINE BAŞVURU NASIL YAPILMALI?

Hareketlilik başvuruları internet üzerinden (app.erasmus.ankara.edu.tr) alınacaktır. app.erasmus.ankara.edu.tr adresine giriş yaptıktan sonra kullanıcı olarak  kayıt olunması gerekmektedir (Daha önceden kaydınız varsa aynı hesap üzerinden başvuru yapılmalıdır.). Kayıt olurken gerekli bilgiler doldurulmalı ve ‘Rol’ yazan kısımda ‘Outgoing Staff’ işaretlenmelidir. Kayıt tamamlandıktan sonra e-posta adresinize gelecek etkinleştirme linki tıklanarak hesap aktive edilmelidir. Yine aynı adresinize gelecek şifre, bundan sonra app.erasmus.ankara.edu.tr adresine giriş yaparken kullanacağınız şifre olacaktır. E-posta adresiniz ve yeni şifreniz ile başvuru adresine tekrar girerek ‘Başvurularım> EUC/KA103>Eğitim Alma Başvuruları (STT)’ sekmeleri sırasıyla tıklandıktan sonra, başvurulara açık olan 2020-2021 Eğitim Alma Hareketliliği satırında ‘Başvur’ sekmesinden başvurularınızı yapabilirsiniz. Başvuracak personelin, başvurularını internet üzerinden yaptıktan sonra alacakları başvuru formu çıktılarını, davet mektubu kopyalarını ilgili fakülte koordinatörlerine/birimlerine teslim etmeleri gerekmektedir. Seçimler, Erasmus Uygulama El Kitabında belirtilen ve Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 04/04/2017 tarihli ve 1197/28239 sayılı kararında yer alan önceliklere göre AB Eğitim Programları Koordinatörlüğünce gerçekleştirilecektir. Personelin görev yaptığı Birim tarafından başvuru evrakları üst yazı ile ister fiziki ek isterse dosya eki olarak AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü’ne 31.07.2021 tarihine kadar gönderilmelidir.

 

Personel Eğitim Alma Hareketliliği Değerlendirme Ölçütleri
Taban Puan 20
Erasmus Dil Sınavı /TÖMER / YDS / ÜDS / KPDS / YÖKDİL veya ÖSYM Eşdeğerlik Tablosuna göre denk sınavlardan alınan puana göre; 100 – 90 Puan arası: +10 (taban puana eklenir)                                                     89 – 80 Puan arası: +9 (taban puana eklenir)                                                                                 79 – 70 Puan arası: +8 (taban puana eklenir)                                                                      69 – 60 Puan arası: +7 (taban puana eklenir)                                                         59 – 50 Puan arası: +6 (taban puana eklenir)
Programdan ilk kez yararlanma +10 (taban puana eklenir)
Engelli personel +5 (taban puana eklenir)
Gazi personel ile şehit ve gazi eş ve çocuğu personel olmak*** +5 (taban puana eklenir)
Daha önce hiç yararlanmamış birimden olmak ya da hiç gidilmemiş ülkeye başvurmak (Sadece Erasmus+ dönemi; 2014 sonrası)* +5 (taban puana eklenir)
Bir önceki yıl gitmeye hak kazandığı halde, yukarıda belirtilen nedenler dışında gerekçe göstermeksizin gitmekten vazgeçme -20 (taban puandan çıkarılır)
Bir önceki yıl programdan faydalanmış olmak (2019-20 döneminde)** -10 (taban puandan çıkarılır)
İki yıl önce programdan faydalanmış olmak (2018-2019 döneminde) ** -7 (taban puandan çıkarılır)
Üç yıl önce programdan faydalanmış olmak (2017-2018 döneminde)** -5 (taban puandan çıkarılır)
Dört yıl önce programdan faydalanmış olmak (2016-2017 döneminde)** -3 (taban puandan çıkarılır)
Beş yıl ve daha önce önce programdan faydalanmış olmak (2015-2016 dönemi ve öncesinde)** Puanı etkilemez
20 yıl ve üzeri hizmet süresi olan personel +10 (taban puana eklenir)
15 ila 19 yıl arası hizmet süresi olan personel +7 (taban puana eklenir)
10 ila 14 yıl arası hizmet süresi olan personel +5 (taban puana eklenir)
5 ila 9 yıl arası hizmet süresi olan personel +3 (taban puana eklenir)
Beş yıldan az hizmeti bulunmak Puanı etkilemez
Üniversitemizde açılmış olan bir İngilizce Programda ders veriyor olmak. +10 Puan
İdari personel olmak****  +10 Puan
Yapılan puanlama sonucunda eşit puan alınmış olması halinde, Ankara Üniversitesindeki hizmet yılı fazla olan personel önceliklidir.
* Birim= Fakülte/Enstitü/Yüksekokul, Genel Sekreterlik, Başkanlıklar, Merkezler, Hukuk Müşavirliği, İç Denetim Birim Başkanlığı, Enformatik Bölümü, Kadın Platformu, Okul Sosyal Hizmeti, Farabi Koord., Mevlana Koord., AB Eğitim Prog.Koord., Uluslararası Öğrenci Ofisi, Dış İlişkiler ve Uluslararasılaşma Koord., BEYAS Koord., Basımevi Müd., Döner Sermaye İşl.Müd., ÖYP Koord., BAP Koord., Teknoloji Transfer Ofisi
** Yıl ile kastedilen, proje yılıdır.
***15 Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih

ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurtdışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenler”in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15/07/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus personel hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir.

**** İdari birimlerde görev yapan öğretim görevlileri (06.03.2018 tarihli 7100 sayılı Yükseköğretim Kanunu kapsamında olan) kadrolarındaki personel, değerlendirmeye “idari personel” olarak alınacaktır

TAM İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ (2020-2021 Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği İlanı)