2021 Proje Dönemi Dil Sınavı İlanı

Değerli Öğrencilerimiz ve Ankara Üniversitesi Personeli,

Önümüzdeki dönemlerde çıkılacak öğrenci ve personel hareketliliklerinde kullanılmak üzere (öğrenci ve personel hareketliliği ilanlarında belirtilen şartlar saklı kalmak koşulu ile)  yabancı dil sınavı ilanına çıkılmıştır. Sınavda alınacak puan öğrenci öğrenim ve staj hareketlilikleri ile personel ders verme ve eğitim alma hareketliliklerinde kullanılabilecektir.

Erasmus + faaliyetlerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunacak tüm öğrencilerimiz ve personelimiz için düzenlenecek Yabancı Dil Sınavının başvuruları21 Aralık 2021 tarihinde (TSİ) saat 17:30 itibariyle açılacak ve 05 Ocak 2022 tarihinde (TSİ) 17.30’da sona erecektir.

Söz konusu sınav 17 Ocak 2022 (Pazartesi) tarihinde, saat 17:30‘da yapılacak olup, sınav salonları ayrıca ilan edilecektir. Sınav İngilizce, Almanca, İtalyanca, İspanyolca ve Fransızca dillerinden yapılacaktır ve adaylar bu dillerden sadece 1 tanesi için sınava başvuruda bulunabileceklerdir.

Sınav yüz yüze yapılacaktır.

Sınav 5 dilde yapılacaktır.  Dil bölümü öğrencileri yalnızca kendi dillerinde yapılacak olan sınava başvuruda bulunmalıdır. Yapılacak 5 dil dışındaki dil bölümü öğrencileri ve diğer tüm öğrencilerimiz, tercih etmeyi planladıkları Üniversitesinin dil koşullarını kontrol etmeli ve uygun dilde başvuru yapılmalıdır.

 

ÖNEMLİ NOT: Bu başvurular sadece yabancı dil sınavı içindir. Erasmus Öğrenim veya Staj Hareketliliği başvuru dönemi ayrıca açılacaktır. Yabancı dil sınavına başvurmuş olmak, Erasmus hareketlilikleri için başvurmak anlamını taşımamaktadır. Erasmus Hareketliliği ilanları Ulusal Ajans Başkanlığı tarafından yayımlanacak 2022 Proje Dönemi Uygulama El Kitabını takiben ayrıca duyurulacaktır ve başvuruları da ayrıca alınacaktır.

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sınav sadece Üniversitemizden Erasmus hareketliliklerine katılmak içindir, başka amaçla kullanılamaz. Sınav ücretsiz olmakla birlikte, her bir katılımcı için belirli bir maliyet karşılığında düzenlenmektedir. Kamu kaynağının israf edilmemesi amacıyla,  lütfen Erasmus hareketliliklerine gerçekten katılmayı planlıyorsanız sınava başvurunuz! Bununla birlikte, Erasmus Uygulama El Kitabının  4.2.2 maddesi gereğince, sınava başvurduğu halde girmeyen adayların, yapacakları Erasmus hareketliliği başvurularında toplam puanlarından 5 puan eksiltme yapılacaktır.

(4.2.2.Seçim Ölçütleri: Dil sınavına gireceğini beyan edip mazeretsiz girmeme, öğrencinin Easmus’a tekrar başvurması halinde -5 puan uygulanır.)

 

Başvuru Nasıl Yapılmalı?

  • Sınav ücretsiz olacaktır.

 

  •  Erasmus hareketlilik başvuruları Koordinatörlüğümüzün “app.erasmus.ankara.edu.tr” adresli internet sayfası üzerinden alınacaktır.

 

  • Öğrencilerimizin başvuru için AB Ofisine ya da başka bir birime gitmelerine gerek bulunmamaktadır. Başvuru sayfamızdan (app.erasmus.ankara.edu.tr) kullanıcı adı (e-posta) ve kendi oluşturduğunuz şifre ile üye girişi yapıldıktan sonra, “Sınav başvurusu” menüsünü seçmeleri ve “2021 PROJE DÖNEMİ PERSONEL VE ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ İÇİN YABANCI DİL SINAVI” altından, girmek istedikleri sınav türünü işaretlemeleri yeterlidir.

Ankara Üniversitesi Öğrenciler için:  Sınav girişinde Ankara Üniversitesi öğrenci kimlik kartı ve nüfus cüzdanı veya ehliyet ibraz edilmelidir bununla birlikte yabancı uyruklular için pasaport kabul edilmektedir.

Ankara Üniversitesi Personeli için: Sınav girişinde Ankara Üniversitesi Personel Kimlik Kartı ve nüfus cüzdanı veya ehliyet ibraz edilmelidir bununla birlikte yabancı uyruklular için pasaport kabul edilmektedir. Sınava başvuracak personelimiz, öğrenci numarası yerine kurum sicil numarasını beş haneli olarak yazmalıdır. (Örnek: 27XXX) . Sınava başvuracak personelimizin çalışmakta olduğu birim, açılan listede yer almıyorsa, menüde yer alan “Rektörlük > Diğer Birimler” seçeneği seçilmelidir.

 

  • Bu yıl alınacak Erasmus başvurularında, Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulundan alınan hazırlık bitirme notları da kabul edilecektir. ÖSYM tarafından denkliği kabul edilen diğer yabancı dil sınavları da yine ÖSYM dönüştürme tablosuna göre, 100’lük sisteme dönüştürülerek değerlendirmeye alınabilecektir. Ayrıca, TÖMER’den edinilen bireysel sınav sertifikalarının / diplomaların dönüşümünde ADYÇ (CEFR) dönşümleri esas alınacaktır. (Detaylı bilgi için son notu inceleyiniz.)

 

 

  • Yabancı dil sınavı için yukarıda açıklanan yöntemler dâhilinde başvurmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır.

 

  • Engelli öğrencilerimizin, engel durumlarını ve özel taleplerini “erasmus@ankara.edu.tr” adresine bildirmeleri halinde sınav salonlarında kendileri için gerekli düzenlemeler Koordinatörlüğümüzce yapılacaktır.

 

Saygı ile duyurur, başarılar dileriz.
AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü