ERASMUS+ PROGRAMLARI İÇİN YABANCI DİL SINAVI DUYURUSU

 

Sınava Başvuru için Başlangıç Tarihi    :          09.10.2023

Sınava Başvuru için Son Tarih                :           23.10.2023

Sınav Tarihi                                                  :           11.11.2023

 

Değerli Ankara Üniversitesi Öğrencileri ve Personeli,

Erasmus + Programı öğrenci ve personel hareketliliklerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunacak tüm öğrencilerimiz ve personelimiz için düzenlenecek Yabancı Dil Sınavı’ nın başvuruları 09 Ekim  2023 tarihinde saat 17.00 (TSİ) itibariyle açılacak ve  23 Ekim 2023 tarihinde 17.00’da (TSİ) sona erecektir.

Söz konusu sınav 11 Kasım 2023 (Cumartesi) tarihinde, yüz yüze yapılacak olup, katılımcılar sınav için ücret ödemeyecektir. Sınav saati, salonları ayrıca ilan edilecektir. Sınav İngilizce, Almanca, İtalyanca, İspanyolca ve Fransızca dillerinden yapılacak ve adaylar bu dillerden sadece bir tanesi için sınava başvuruda bulunabileceklerdir.

Başvuru Nasıl Yapılmalı?

  • Katılımcıların başvuru için Koordinatörlüğümüze ya da başka bir birime gitmelerine gerek bulunmamaktadır.Erasmus Yabancı Dil Sınavı başvuruları Koordinatörlüğümüzün “https://erasmusport.ankara.edu.tr/” adresli portalı üzerinden online alınacaktır.

 

  • Katılımcının https://erasmusport.ankara.edu.tr/ portalına girerek, kullanıcı adı bölümüne kendi e-posta adresini, şifre bölümüne ise kendi oluşturacağı bir şifreyi yazarak üye girişi yapması gerekmektedir. Üye girişi yaptıktan sonra, “Sınav Başvurusu” menüsünden “2023 PROJE DÖNEMİ PERSONEL VE ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ İÇİN YABANCI DİL SINAVI” seçilerek, girilmek istenen sınav türü işaretlenmelidir. Daha önce portalda hesabı olan katılımcılar bir önceki hesap bilgileri ile portala giriş yapabilirler.

 

  • Sınava başvuracak personelimizin çalışmakta olduğu birim, açılan listede yer almıyorsa, menüde yer alan “Rektörlük > Diğer Birimler” seçeneği seçilmelidir.

 

 

Sınav Girişinde İstenilen Belgeler:

Öğrenciler için;

Ankara Üniversitesi öğrenci kimlik kartı ve nüfus cüzdanı veya ehliyet (Yabancı uyruklular için pasaport kabul edilmektedir. )

Personel için; 

Ankara Üniversitesi Personel Kimlik Kartı ve nüfus cüzdanı veya ehliyet veya pasaport

 UYARILAR !!!

  1. Yabancı dil sınavı için yukarıda açıklanan yöntemler dâhilinde başvurmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır.
  2. Dil bölümü öğrencileri yalnızca kendi dillerinde yapılacak olan sınava başvuruda bulunmalıdır. Bunun dışındaki tüm fakülte ve bölüm öğrencilerimiz, tercih etmeyi planladıkları Üniversitesinin dil koşullarını kontrol etmeli ve uygun dilde başvuru yapmalıdır.
  3. Bu başvuru sadece yabancı dil sınavı içindir. Yabancı dil sınavına başvurmuş olmak, Erasmus hareketlilikleri için başvurmak anlamını taşımamaktadır. Erasmus+ Programı Öğrenim, Staj ve Personel Hareketlilikleri için ilanlar önümüzdeki aylarda web sitemizden (erasmus.ankara.edu.tr) ayrıca duyurulacaktır ve ilgili hareketliliklerin başvurusu ayrıca alınacaktır.
  4. Bu sınav sadece Üniversitemizden Erasmus hareketliliklerine katılmak içindir, başka amaçla kullanılamaz. Sınav ücretsiz olmakla birlikte, her bir katılımcı için belirli bir maliyet karşılığında düzenlenmektedir. Kamu kaynağının israf edilmemesi amacıyla,  lütfen Erasmus+ Programı hareketliliklerine gerçekten katılmayı planlıyorsanız sınava başvurunuz. Bununla birlikte, Ulusal Ajans Başkanlığı tarafından yayımlanan Erasmus Uygulama El Kitabının 4.2.2 maddesi gereğince, sınava başvurduğu halde girmeyen adayların, yapacakları Erasmus hareketliliği başvurularında toplam puanlarından 5 puan eksiltme yapılacaktır.

(4.2.2.Seçim Ölçütleri: Dil sınavına gireceğini beyan edip mazeretsiz girmeme, öğrencinin Easmus’a tekrar başvurması halinde -5 puan uygulanır.)

 

  1. Engelli öğrencilerimizin, engel durumlarını ve özel taleplerini “erasmus@ankara.edu.tr” adresine bildirmeleri halinde sınav salonlarında kendileri için gerekli düzenlemeler Koordinatörlüğümüzce yapılacaktır.
  2. 06.11.2022 tarihinden önce yapılan online erasmus dil sınavları artık geçerli değildir.

 

 

Saygı ile duyurur, başarılar dileriz.
AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü