Değerli Ankara Üniversitesi Personeli,

Erasmus + faaliyetlerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunacak personelimiz için düzenlenecek Yabancı Dil Sınavının başvuruları23 Kasım 2023 tarihinde saat 16:30 (TSİ) itibariyle açılacak ve  04 Aralık 2023 tarihinde saat 17.00’da (TSİ) sona erecektir.

Söz konusu sınav 23 Aralık 2023 (Cumartesi) tarihinde, saat 10:00‘da yüz yüze Yabancı Diller Yüksekokulu Gölbaşı Yerleşkesinde yapılacaktır.

DİKKAT: 11.11.2023 tarihinde yapılan Erasmus Yabancı Dil Sınavına girmiş olan personel bu sınava giremez. Girmiş olsalar da başvuruları ve sınavları geçersiz sayılacaktır.

 

 Sınav ücretsiz olacaktır.

 

ÖNEMLİ NOT: Bu başvuru sadece yabancı dil sınavı içindir. Erasmus Personel Hareketlilikleri başvuru dönemleri ayrıca açılacaktır. Yabancı dil sınavına başvurmuş olmak, Erasmus hareketlilikleri için başvurmak anlamını taşımamaktadır. Erasmus Personel Hareketliliği ilanları, önümüzdeki aylarda web sitemizden (erasmus.ankara.edu.tr) duyurulacak olup; başvuruları da ayrıca alınacaktır.

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sınav sadece Üniversitemizden Erasmus hareketliliklerine katılmak içindir, başka amaçla kullanılamaz. Sınav ücretsiz olmakla birlikte, her bir katılımcı için belirli bir maliyet karşılığında düzenlenmektedir. Kamu kaynağının israf edilmemesi amacıyla,  lütfen Erasmus hareketliliklerine gerçekten katılmayı planlıyorsanız sınava başvurunuz! Bununla birlikte, Ulusal Ajans Başkanlığı tarafından yayımlanan Erasmus Uygulama El Kitabının 4.2.2 maddesi gereğince, sınava başvurduğu halde girmeyen adayların, yapacakları Erasmus hareketliliği başvurularında toplam puanlarından 5 puan eksiltme yapılacaktır.

 

Başvuru Nasıl Yapılmalı?

  •  Erasmus hareketlilik başvuruları Koordinatörlüğümüzün “https://erasmusport.ankara.edu.tr/” adresli internet sayfası üzerinden alınacaktır.

 

  • Sınava başvuracak personelimizin çalışmakta olduğu birim, açılan listede yer almıyorsa, menüde yer alan “Rektörlük > Diğer Birimler” seçeneği seçilmelidir.

 

Sınav girişinde istenilen belgeler:

 

  • Sınava başvuracak personelimiz, sınav girişinde Ankara Üniversitesi Personel Kimlik Kartı ve nüfus cüzdanı veya ehliyet ibraz etmelidir. Sınavın detaylı yönergesi ve sınav salonları ayrıca web sayfamızda duyurulacaktır.

 

  • Yabancı dil sınavı için yukarıda açıklanan yöntemler dâhilinde başvurmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır.

 

 

 

Saygı ile duyurur, başarılar dileriz.
AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü