2023-2024 Öğretim Yılı Erasmus+ Programları Personel  yabancı dil sınavları (İngilizce, Almanca,) 23 Aralık 2023 Cumartesi günü Ankara üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılacaktır.

Sınav saat 10.00’da başlayacak olup sınava girecek tüm adayların en geç 09.30’da sınav salonlarında hazır bulunması gerekmektedir. Saat 09.30’a kadar adayların sınav salonlarına alınma işlemleri tamamlanacak ve binanın giriş kapıları kapatılacaktır. Saat 09.30’dan sonra gelen adaylar binaya alınmayacaklardır.

 

Sınav süresi 180 dakikadır.

 

SINAV İÇERİĞİ VE SORU DAĞILIMLARI

Sınavda çoktan seçmeli 80 adet soru bulunmaktadır.

Dil Bilgisi

Kelime Bilgisi

Cümle Tamamlama

Paragraf Tamamlama

Anlamı Bozan Cümle

Yakın Anlamlı Cümle

Karşılıklı Konuşma

Okuma-Anlama

SINAV KURALLARI

Sınava girmek için adayın kimlik kartı (idari personel için personel kimlik kartı), üzerinde T.C. kimlik numarası yazan fotoğraflı nüfus cüzdanı, fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunu yanında bulundurması zorunludur. Fotokopi belge, ehliyet vb. kabul edilmeyecektir. Belgeleri eksik olan adaylar, mazereti ne olursa olsun sınava alınmayacaktır.

ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMALARI YASAK OLAN ARAÇ, GEREÇ VE EŞYALAR

  1. Cep telefonu, sözlük ve bilgisayar özelliği olan her türlü elektronik cihaz, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar, kulaklık, her türlü elektronik/mekanik cihaz, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlar, hesap makinesi, her türlü kol saati,
  2. Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizat,
  3. Her türlü müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar,
  4. İçecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddesi (şeffaf pet şişe içerisinde su hariç),
  5. Kutu/şişe içerisinde ilaç

 

Yukarıda belirtilen eşyalarla sınav binasına girmek kesinlikle yasaktır.

 

 

 

 

SINAVIN UYGULANMASI

  1. Adaylar, nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçerlilik süresi dolmamış pasaportları ve kimlik kartları (idari personel için personel kimlik kartı) kontrol edilerek sınav binasına alınacaktır.
  2. Sınav salonlarında gerekli kimlik kontrolleri tamamlandıktan sonra adayların imza listesini imzalamaları sağlanacak ve cevap kâğıtları dağıtılacaktır. Bu aşamadan sonra salon görevlisi tarafından adaylara sınavda uyulması gereken kurallar okunacaktır.
  3. Cevap kâğıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra soru kitapçıkları dağıtılacaktır. Adaylar, sınav görevlilerinin talimatıyla kendilerine verilen soru kitapçıklarında baskı hatası olup olmadığını kontrol edip kitapçık üzerindeki gerekli bilgileri dolduracaktır. Tüm adayların cevap kâğıdındaki ilgili alana kitapçık türünü doğru bir şekilde işaretlemesi önemlidir. Aksi halde adayın sınavının değerlendirilmesi mümkün değildir. Bu konuda sorumluluk adaya aittir.
  4. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınav süresinin ilk 135 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında her ne sebeple olursa olsun sınav salonundan çıkmaları yasaktır.
  5. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 135 dakikası tamamlanana kadar sınav binasında bekletilecektir.
  6. Yukarıda belirtilen süreler tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.
  7. Adaylar, sınav bitiminde soru kitapçığı ve cevap kâğıdını salon görevlilerine eksiksiz bir şekilde teslim ederek sınav salonundan ayrılabilecektir.
  8. Optik formdaki tüm işaretlemelerde kurşun kalem kullanılacaktır. Adaylar kalem, silgi vb. ihtiyaçları kendileri temin edecektir.
  9. Sınav süresince adayların;
  • Birbirleriyle konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri,
  • Salondaki görevlilere sınavın içeriği ile ilgili soru sormaları,
  • Müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları,
  • Birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri,
  • Sınav gözetmeninin “Sınav başlamıştır.” şeklindeki duyurusundan önce soruları okumaya başlamaları,
  • Sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya devam etmeleri,
  • Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır.

Sınav kurallarına uymak adayın temel görevidir. Bu kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

Kurallara aykırı davranışta bulunan adayların sınava devam etmelerine izin verilmeyecektir. Ancak, sınav görevlileri diğer adayların dikkatlerini dağıtmamak, zaman kaybetmelerine yol açmamak açısından gerekli görürlerse kural dışı davranışlarda bulunanlara uyarıda bulunmayabilirler.

Uyarılmış olsun veya olmasın, kurallara aykırı davranışta bulunan adayların kimlikleri ve kusurları sınav görevlilerince sınav tutanağına yazılacak ve bu adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

Sınav Yeri ve Salonlarına Bu Bağlantı Linkinden Ulaşabilirsiniz