Yayınlanma Tarihi : 15.03.2024

 

2023-1-TR01-KA131-HED-000118262  Nolu Proje Kapsamında 2024-2025 Akademik Yılı için başvuruları alınan  öğrencilerimize ait taslak listeler daha önceden ilan edilmiştir. Taslak listemize yapılmış itirazlar ve talepler değerlendirilmiştir.

Önemli Notlar

2023-1-TR01-KA131-HED-000118262  Nolu Proje Kapsamında 2024-2025 Akademik Yılı için başvuruları alınan  öğrencilerimizden hibeli veya hibesiz  olarak yerleşen öğrencilerimiz  projenin bitiş tarihi olan en geç 31.07.2025 tarihinde faaliyetlerini  sonlandırmış olmalıdır. Bu tarihten sonra gerçekleşen faaliyetler Erasmus kapsamında değerlendirilmeyecek olup kesinlikle hibelendirilmeyecektir.

-Kabul hibesiz şeklinde yerleşen öğrencilerimiz,  Erasmus öğrenim hareketliliği hibeli  hakkından vazgeçen öğrencilerden artacak hibe olması durumunda  puan üstünlüğüne göre belirlenecek listeye girdikleri taktirde hibeli olarak faaliyetten yararlanabilecekleri konusunda  ofisimiz tarafından bilgilendirileceklerdir.

2024-2025 Akademik Yılında faaliyete hibeli katılacak öğrencilerimizin  ilk ödemelerini alabilmeleri  için diğer zorunlu evrakların yanında pasaportlarında bulunan  gittikleri ülkeye ait vizeyi yüklemeleri zorunlu olacaktır.

 

Faaliyetle ilgili “YOL HARİTASI” web sitemiz üzerinden ayrıca yayınlanacaktır. Ayrıca öğrencilerimize yönelik oryantasyon toplantısı günü kesinleştikten sonra duyurulacak olup katılım zorunludur.

Seçilmiş adaylar  yerleştirildikleri kurumlara ofisimiz aracılığıyla bildirilecektir.  Bu bildirimlerden sonra öğrencilerimiz yerleştikleri üniversitelerin  başvurularını takip etmek ve yapmakla yükümlüdür.

Başvurularını tamamlayan öğrencilere yerleştikleri üniversiteler tarafından davet mektubu gönderilecektir. Bu davet mektubu ile üniversitemiz evrak süreci başlayacaktır. Davet mektuplarının gönderim süreleri her ülkenin ve üniversitenin farklı olacağından süreler arasında farklılık olması normaldir.

Davet mektubu geldikten sonra ödemelerinizi alabilmeniz için hazırlanacak zorunlu belgeler

Gitmeden Önce; (İlk Ödeme için zorunlu belgeler )

Davet mektubu

Ziraat Bankası Vadesiz Euro Hesabı

Öğrenim Anlaşması (LA)

Sözleşme  (Ofisimize gelip yapılacaktır)

Yurtdışı Zorunlu Sağlık Sigortası

Vize (Gidilecek Ülkeye Ait)

Gittikten Sonra;

Arrival (Varış Belgesi)

Varsa Öğrenim Anlaşmasının Değişiklik Yapılmış Hali

Dönünce (Yapılacak son ödeme için zorunlu belgeler):

Katılım Belgesi (Faaliyet tarihlerini içeren, karşı kurum imzalı)

Transkript

Pasaport (Giriş-çıkış mühürlerinin olduğu sayfa)

Nihai Rapor (Ofisimiz tarafından bilgileriniz sisteme girildikten sonra bildirmiş olduğunuz mail adresinize gönderilecek anket).

Kesin sonuçlara hem aşağıdaki linkten hem de turnaportal adresinden ulaşabilirsiniz.

ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME!

29.02.2024 tarihinde açıklamış olduğumuz taslak liste neticesinde, Erasmus Uygulama El Kitabı gereğince, seçim sonuçlarına itirazı olan öğrencilerin itirazlarını bildirebilecekleri itiraz süresi tanınmıştır. İtirazların değerlendirilmesi neticesinde asıl liste oluşmuş olup, 548 öğrencinin başvurusunun kabul olduğu tespit edilmiştir. Üniversitemize tahsis edilen hibe ile 350 öğrenciye hibe sağlanabilmektedir. Süreç içerisinde vazgeçebilecek öğrencilerin olacağı öngörüldüğünden 350 yerine 381 öğrenci seçilmesi uygun bulunmuştur. Ankara Üniversitesi 06.01.2023 tarih ve 36681 sayılı Yönetim Kurulu Kararı 3. madde gereği, “Başvurusu uygun olan öğrencilerin hepsine hibenin yetmemesi durumunda AB Eğitim Programları Koordinatörlüğünce tüm birimler için eşit olmak kaydıyla belirlenecek bir yüzdelik dilim üzerinden seçim yapılması ” kararlaştırılmıştır. 548 öğrencinin %69’u hibelendirilebildiğinden, anlaşmanın işleyişine göre ( fakülte/ enstitü/ MYO ve bölüm bazında anlaşmanın bulunması) her bir birimin %69 öğrencisi hibelendirilmiştir. Küsüratlı çıkan sonuçlar için matematik yuvarlama kuralı kullanılmıştır. Bu oranın dışında kalan öğrencilerimiz ise, hibesiz olarak Erasmus’tan yararlanabilmektedir. 

Elbette her öğrencimize hibe sağlamak isteriz ancak var olan hibemiz tüm öğrencilerimize yetmemektedir. 2024 Ekim ayı sonunda bir bütçelendirme daha yapıyoruz. Güz 2024 döneminde haber vermeden vazgeçen öğrencilerimizi tespit ederek diğer öğrencilerimize hibe kalıp kalmadığına bakıyoruz. İkinci bir tarih ise Şubat 2025. Bu tarihte de Ulusal Ajans’tan aldığımız ek hibenin durumuna göre tekrar hesaplama yapıyoruz.  Bu iki tarih sonunda hibemizin arttığını tespit edersek, en yüksek puanlı adaydan başlayarak telefon ile arama yapıyoruz. Uygulama El Kitabı hükümleri gereğince her bir öğrencimize eşit uygulama yapıyoruz.

KESİN SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

PUAN DETAYLARI

Saygılarımızla.

AB EĞİTİM PROGRAMLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ